СИСТЕМА ЗА
ФАСАДНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ С КАМЕННА ВАТА

Системата за фасадна топлоизолация включва лепилно-шпакловъчна смес, естествения изолационен материал – каменна вата, дюбели, армираща мрежа, грунд, завършваща мазилка.

Съвместимостта, ефективността и сигурността на системата за фасадна топлоизолация на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън с каменна вата е гарантирана от сертификата ETA (European Technical Assessment), какъвто притежават много малко фасадни изолации.


Продукти в системата

KLEBESPACHTEL M

лепилно-шпакловъчна смес

Универсална фабрично приготвена смес с фибри за лепене, армиране и шпакловане на фасадни топлоизолационни плочи от каменна вата. Предназначена за паропропускливи топлоизолационни фасадни системи.

Разходна норма за лепене -6 kg/m2
Разходна норма за шпакловане - 7 kg/m2


Продукти в системата

Каменна минерална вата

Каменната минерална вата е естествен изолационен материал, произведен от вулканичните скали. Тя е негорима, водоотблъскваща, звукоизолираща, високо паропропусклива и дълговечна. Устойчива е на химикали, микроорганизми, птици и гризачи.

Система може да бъде изпълнена с един от двата продукта:

FKD-S Thermal, λD = 0,035 W/mK
FKD-N Thermal, λD = 0,034 W/mK

Продукти в системата

КНАУФ дюбел с метален пирон

Използват се за топлоизолационни плочи от каменна вата.

Размер: Ø8

Дължини:115, 135, 155, 175, 195, 215, 235, 255, 275, 295 mm
Опаковка: 200 бр./пакет; 100 бр./пакет
Разходна норма: min 6 бр./m2; или по изчисление


Продукти в системата

КНАУФ армираща мрежа

Използва се за армиране на шпакловката върху каменната вата както и за саниране на пукнатини по фасадни повърхности. Алкалоустойчива е. Стъклотекстилната мрежа предпазва от напукване на шпакловката и мазилката.

Опаковка: Руло 50m/ширина 1m


Продукти в системата

Quarzgrund

грунд за мазилка

Това е готов за употреба грунд, специално създаден за идеална адхезия на фасадната мазилка. Той обезпрашава и изравнява попивтелната способност на основата. Грундът е изключително важен, защото подобрява и сцеплението с фасадната декоративна мазилка.

Опаковка: Кофа 20 kg
Разходна норма: 250 - 280 g/m2

Продукти в системата

Conni

декоративна мазилка

CONNI е силиконова мазилка с най-висок клас на водоотблъскване и същевременно с най-висок клас на паропропускливост V1 - позволява на стените да „дишат”, както и да се мият при замърсяване или запрашаване. Съдържа компоненти, предотвратяващи развитието на мухъл и плесени. С CONNI гарантирате устойчиви цветове на фасадата. Неорганичните пигменти, които се използват при оцветяването й, са с UV защита и се влияят по-малко от атмосферни условия.

Мазилката CONNI се предлага в две структури – влачена R и драскана S.

Опаковка: Кофа 25 kg
Разходна норма:
CONNI S 1,5 - 2,5 kg/m2
CONNI S 2,0 - 3,0 kg/m2
CONNI R 2,0 - 2,7 kg/m2

Продукти в системата

Addi

декоративна мазилка

ADDI е пастообразна мазилка готова за употреба, обогатена със силикон. Тя има среден клас на водоотблъскване и най-висок клас паропропускливост V1 - позволява на стените да „дишат”. Съдържа компоненти предотвратяващи развитието на мухъл и плесен. С ADDI гарантирате устойчиви цветове на фасадата. Неорганичните пигменти, които се използват при оцветяването й, са с UV защита и се влияят по-малко от атмосферни условия.

Мазилката ADDI се предлага в две структури – влачена R и драскана S.

Опаковка: Кофа 25 kg
Разходна норма:
ADDI S 1,5 - 2,5 kg/m2
ADDI S 2,0 - 3,0 kg/m2
ADDI R 2,0 - 2,7 kg/m2

ПРОЦЕС НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
НА СИСТЕМАТА ЗА ФАСАДНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
С КАМЕННА ВАТА